Seleccione un buscador

Xavi Jové i Xènia Mourelo, els més ràpids en la modalitat esprint de la primera edició de la Duatló Andorra

person Publicado por: XS Equipament list En: Noticias En: comment Comentario: 0 favorite Golpear: 233

Aquest diumenge al matí s'ha disputat al centre de la capital la primera edició de la Duatló Andorra. La prova, organitzada pel Club Triatló Andorra, ha comptat amb la presència d'un centenar de dorsals. Els més ràpids en la modalitat esprint han estat Xavi Jové i Xènia Mourelo. Tots dos s'han proclamat campions d'Andorra en duatló de carretera.

El Parc Central ha estat el centre neuràlgic de la Duatló Andorra. El fred no ha estat impediment per viure un gran ambient amb molts corredors de casa.

A la prova reina, l'esprint, calia fer quatre voltes a un circuit planer de 1.250 metres. Aprofitant el vial del riu Valira, baixaven fins a la plaça de Braus per tornar al Parc Central. Un dels punts forts d'aquest format ha estat la facilitat dels espectadors per seguir la cursa.

Completades les quatre voltes, moment clau amb la transició a la bicicleta. Francesc Carmona ha arribat primer amb un bon marge, però Xavi Jové ha fet el canvi més ràpid i sobre dues rodes no ha tingut rival.

En categoria femenina, Xenia Mourelo ha estat la més ràpida corrent, però li ha tocat patir sobre la bicicleta, en què s'ha vist superada per la jove Lea Anción. Els participants havien de fer quatre voltes a un circuit, també planer, de poc més de cinc quilòmetres.

Després de completar el segment de bicicleta els corredors encara han de fer dues voltes de la cursa a peu abans de creuar definitivament la línia de meta. 

En les dues darreres voltes, Xavi Jové ha pogut mantenir l'avantatge còmodament i ha aconseguit la victòria amb un temps de 56 minuts i 22 segons, per davant de Francesc Carmona i Josep Tatay.

En categoria femenina, les tres primeres han completat el segment de bicicleta molt ajustades. Finalment, Xènia Mourelo ha fet valer la seva superioritat en la cursa a peu i ha acabat guanyant amb un temps d'una hora, set minuts i vint-i-vuit segons i superant Lea Anción i Laura Muñoz, que han completat el podi.

L'exemple de superació ha anat a càrrec d'Eloi Garcia a la cursa superesprint. El 2012 va patir una hemiplegia, però ningú pot parar aquest triatleta vocacional.

Entre la prova esprint, la superesprint i la cursa kids, han participat un centenar de duatletes en aquesta primera edició organitzada pel Club Triatló Andorra.

Comentarios

Sin comentarios en este momento!

Deje su comentario

Domingo Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Enero Febrero Marzo Abril Mayo Junio Julio Agosto Septiembre Octubre Noviembre Diciembre
  • Registro

Nuevo registro de cuenta

¿Ya tienes una cuenta?
Entrar en vez O Restablecer la contraseña